Hang en sluitwerk

Stappenplan Voor het plaatsen van hang en sluitwerk Advies van slotenmaker Lockplus

 

Het betere hang en sluitwerk doet wonderen in de beveiliging van uw goederen.

Je kunt je woning beveiligen met dure camerasystemen of een inbraakalarm. De eeste stap is nogsteeds de inbreker buitenhouden.  kiezen er echter voor om hun huis te beveiligen met goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen. Wanneer je dit goed aanpakt, kun je bij het verlaten van je woning alles goed afsluiten en is de kans niet heel groot dat er iemand binnen weet te komen. Toch lukt het inbrekers vandaag de dag om binnen de kortste keren een woning binnen te dringen. Met name oude huizen zijn populair bij inbrekers, maar ook nieuwe huizen worden regelmatig slachtoffer van een inbraak. Zorg er daarom altijd voor dat je woning voorzien is van goed hang- en sluitwerk. Door onderstaande stappen te volgen is je woning goed beveiligd voor wat betreft het hang- en sluitwerk op ramen en deuren.

Slotenmaker Lockplus heeft de ervaring om U te helpen.

Onderhoud en afstellen van uw hang en sluitwerk is belangrijker dan je denkt!

Stap 1: Koop de juiste producten

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het vervangen van de sloten op je deuren en ramen, is het belangrijk dat je kiest voor de juiste sloten. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende sloten te koop en het ene slot is nu eenmaal van betere kwaliteit dan het andere slot. Om jezelf werk te besparen, doe je er goed aan om sloten te kopen met dezelfde afmetingen. Wanneer de maten overeen komen, kun je het nieuwe slot zonder extra werk plaatsen. Hij past namelijk precies in de renuur van het oude slot. Indien de maten verschillen, moet je zelf het één en ander aan extra werk verrichten om het hang- en sluitwerk toch passend te maken.

Ervaaring met een bovenfrees kan kan van pas komen voor het uitfrezen van een eenpuntslot naar een meerpuntsslot.

Stap 2: Kies voor sloten & beveiliging met een keurmerk

Verreweg de meeste sloten worden vandaag de dag gekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG of VdS Schadenverhütung GmbH.  Deze instanties voert een aantal tests uit op de verschillende sloten. Op basis van de uitkomsten voorziet SKG de sloten van één, twee of drie sterren. Het verstandig om Sloten te gebruiken in combinatie met andere beveiligingen,een veiligheidsbeslag of of veiligheidsrozet kan er al voor zorgen dat het inbrekers vijf minuten extra kost om een woning binnen te komen. Dit lijkt misschien weinig, maar voor een inbreker is dit vaak al teveel.VDS Met zijn strenge certificeringsrichtlijnen zorgt de VdS voor hoogwaardige producten die ook onder de meest ongunstige toepassingsomstandigheden de beste resultaten en veiligheid garanderen. Let bij de aanschaf dan ook op het SKG of VdS-keurmerk.

Stap 3: Combineer sloten met extra beveiliging

Er zijn vandaag de dag tal van extra manieren om hang- en sluitwerk beter te beveiligen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een slot te voorzien van kerntrekbeveiliging of een anti-inbraakstrip te plaatsen. Kerntrekbeveiliging maakt het voor inbrekers niet meer mogelijk om de cilinder uit het slot te trekken. Dit is een manier die door veel inbrekers toegepast wordt. Zij draaien simpelweg een schroef in het slot en trekken deze er vervolgens met een klauwhamer of kerntreksysteem weer uit. Hierdoor komt de cilinder of plug mee en kunnen zij direct naar binnen. Kerntrekbeveiliging maakt het niet meer mogelijk om een schroef in het slot te draaien. Een anti-inbraakstrip zorgt ervoor dat een inbreker geen koevoet meer tussen de deurpost en de deur kan steken. Dit maakt het dus een stuk lastiger om binnen te komen.

Beveiliging hebben wij in alle maaten en gewichten. wij bekijken steeds wat het best bij U past.

Stap 4: Zorg ook boven voor goede beveiliging

Veel mensen hebben het hang- en sluitwerk op de benedenverdieping vaak prima beveiligd. Het merendeel vergeet echter de ramen en deuren op de bovenverdieping(en) van goede beveiliging te voorzien. Wanneer een inbreker eenmaal in de gaten heeft dat het hem niet gaat lukken om beneden de boel te forceren, bestaat de kans dat hij een poging waagt bij de bovenverdieping. Een inbreker klimt bijvoorbeeld via een schutting of container op een plat dak en kan vervolgens eenvoudig bij een raam komen. Daarom is het van belang dat je ook boven zorgt voor goed hang- en sluitwerk.


Een antieklim beveiliging is een van de oplossingen die Lockplus U kan bieden.

Stap 5: Win informatie in bij slotenmaker Lockplus.

Indien je meer informatie wilt hebben over de verschillende mogelijkheden op het gebied van hang- en sluitwerk, kun je contact opnemen met slotenmaker Lockplus. Hij kan jou van de benodigde informatie voorzien en je vertellen wat de beste sloten zijn om jouw ramen en deuren mee te beveiligen. Wanneer jij zelf niet in staat bent om het hang- en sluitwerk te vervangen, is het aan te raden om slotenmaker Lockplus in te schakelen. Hij kan ervoor zorgen dat jouw woning optimaal beveiligd is met het beste hang- en sluitwerk.

Ook het omvormen van eenpuntsslot naar meerpuntsslot is een van onze specialiteiten.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan.